Vyhľadávanie


Kontakt

chov zajacov

E-mail: fiklim@azet.sk

Novinky

recept

13.05.2014 22:40
Zajačí paprikáš Recepty » Mäso a hydina » Králiče mäso Recept som získala...

Štítky

recepty

Zajac na víne

Suroviny na 6 porcií:

  • 1 ks zajac
  • 10 ks malá cibuľa
  • 10 g šampiňóny
  • 250 g anglická slanina
  • trochu tymián
  • štipiek soľ
  • trochu olej
  • 500 ml suché červené víno
Prepočítať na porcie
 

Postup receptu:

  • 1.
    Zajaca umyjeme, rozdelíme na menšie kúsky a opražíme prudko na rozpálenom oleji. Vyberieme ho a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny. Zmes preložíme do pekáča.
  • 2.
    Na mäso naukladáme cibuľu a anglickú slaninu nakrájanú na menšie kúsky. Dochutíme soľou, korením a vetvičkami tymiánu. Zalejeme polovicou vína prikryté dusíme približne 1 hodinu. Zvyšným vínom podlievame počas pečenia.