Recept som získala od starej mamy, je vhodný na akúkoľvek príležitosť (sviatky, k nedeľnému obedu...).
Postup receptu:
Mäso si najskôr predvaríme vo vode do ktorej sme pridali trochu soli po dobu aspoň 1,5 hodiny. Uvarené mäso oberieme od kosti, môžeme pokrájať na menšie kúsky. Na troche oleja a na masle si speníme na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú rascu, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, mletý bobkový list, guľočky borievky, vložíme mäso a zalejeme vývarom, v ktorom sme predtým zajaca varili. Povaríme asi 20 minút. Pridáme kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali so smotanou na šľahanie a mäsový bujón. Na záver môžeme dohustiť 3-4 lyžicami hladkej múky. Podávame s cestovinami (halušky, vretená, kolienka...).